Koncentrát z granátového jablka

47.00 


Ovocný koncentrát vyrobený zo stredomorských granátových jabĺk.
Obsahuje 100% prírodné látky. 1 liter koncentrátu granátového jablka Seville, vyrobený zo 16 kg granátových jabĺk.

Kategórie: Značky: , ,

Popis

 

Účinky granátového jablka
Výskum ukázal, že granátové jablko má trikrát viac antioxidačných účinkov ako červené víno alebo zelený čaj. Granátové jablko obsahuje vysoké množstvo polyfenolov, vitamínu C, flavonoidov a ovocných cukrov. Je to jeden z najbohatších zdrojov kyseliny elagovej. Granátové jablko má protizápalové účinky a stabilizačné účinky na imunitný systém. Je najlepším priateľom kardiovaskulárneho systému, pretože pomáha udržiavať elasticitu stien ciev, čím zabezpečuje správny prietok krvi. Znižuje (zlý) cholesterol a plaky na stenách krvných ciev, čím pomáha predchádzať ateroskleróze. Obsahuje fruktózu, ale nezvyšuje hladinu glukózy v krvi. Podporuje zdravé črevné funkcie a má relaxačný účinok na žalúdok. Je bohatý na železo a je vhodný na chudokrvnosť. Dodáva telu energiu.

Polyfenoly nachádzajúce sa v granátovom jablku: triesloviny, kvercetín, antokyany a kyselina elagová, ktoré majú silný protirakovinový účinok. Tieto polyfenoly môžu prispievať k prežitiu zdravých buniek a tiež viesť k zničeniu rakovinových buniek. Zabraňujú rastu nádorov a rozvoju metastáz. Výskum ukazuje, že Granátové jablko a jeho aktívne zložky zabraňujú najmä rastu niektorých druhov rakoviny a ukázali sa ako účinne najmä pri rakovine kože, rakovine prsníka, rakovine pľúc, rakovine krčka maternice a rakovine prostaty. Experiment na Wisconsinskej univerzite preukázal, že granátové jablko bolo schopné zabrániť rozvinutiu rakoviny kože u myší. Je to hlavne vďaka vysokému obsahu kyseliny elagovej.

Kyselina elagová je antikarciogénna látka (súčasť fenolického typu). Pojem antikarciogén sa používa pre akúkoľvek látku, ktorá môže znížiť závažnosť a výskyt rakoviny. Je dokázané, že rakovinové bunky sú živené hlavne cukrom. Pri granátovom jablku sa kyselina elagová naviaže na fruktózu v ovocí, teda sa jej dostáva viac do zmutovaných rakovinových buniek. Výskumný ústav Hollings v Južnej Karolíne a jej deväťročná séria experimentov
taktiež dospela k záveru, že kyselina elagová, prítomná aj v granátovom jablku, má kladné účinky pri rakovine krčka maternice a
boli schopní pomocou tejto kyseliny zastaviť rast nádoru do 48 hodín (!)
zabraňovala tiež deleniu rakovinových buniek a do 72 hodín (!) a prispela k prirodzenému uhynutiu zmutovaných buniek. Pozorovanie sa uskutočnilo aj pri pacientoch s rakovinou prsníka, pankreasu, pažeráka, kože a prostaty a aj pri týchto typoch boli zaznamenané podobné výsledky.

Odporúčané denné dávkovanie

1 x 10 ml alebo 2 x 10 ml (pri konzumácii 10 ml denne, stačí balenie na 100 dní, pri dávke 20 ml denne, vystačí 1000 ml fľaša na 50 dní).
Koncentrát z granátového jablka sa môže konzumovať samostatne, ale môže sa užívať s vodou alebo zriedený s iným nápojom. Koncentráty z granátového jablka Seville sú vyrábané výnimočne šetrnou technológiou bez použitia konzervačných látok. Po otvorení sa nevyžaduje uloženie v chladničke (uloženie v chladničke sa ani neodporúča, pretože môže sa výrobok zahustiť). Po otvorení skladujte pri izbovej teplote a spotrebujte do 3 mesiacov.

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.